Snickaren som vi tänkt anlita var och tittade i huset häromdagen. Han såg väl inga direkta problem, de syllar som ser dåliga ut går att byta ut tyckte han, så det var skönt att höra! Han verkar tycka det mesta går att fixa, det är ju skönt med en sån inställning.

Jag tyckte nog att vi varit ganska duktiga på att riva och trodde lite att vi kanske var nästan klara på undervåningen. Men nej. Icke sa Nicke. Ta bort allt på golv, väggar och tak, ända ner till timmerstommen överallt var domen från snickaren.

Dessutom skall vi ta bort det gamla bjälklaget eftersom det måste ersättas med nytt som är rakt och rymmer all isolering. Snickaren sade i alla fall att det fungerar med bjälklag och att gjuten platta inte behövs. Men däremot måste vi gräva ner oss en bit till i jorden så det kan cirkulera ordentligt med luft under. Att vi skulle kunna krypa under trodde han vi kunde räkna bort. Funderar på om Agnes kanske kommer under i alla fall? 😉

Så nu är det mer rivning framöver. All ”fin” pärlspontspanel vi hittat skall också ned. Lite tråkigt att inte kunna behålla den, men den var ganska dålig på sina ställen och på vissa ställen skall vi ändå öppna upp en vägg. Kanske kan vi sätta ny panel i något rum för att få känslan.

Även på övervåningen skall vi rensa allt, även golven. Jag tänkte kanske att man får leva med lite sneda och vinda golv och att det var lite charmigt, men snickaren vill nog gärna lämna raka väggar och golv från sig. Och det får man ju förstå, och det är ju lite lättare med raka golv!

Vi pratade även lite om golvvärme, han undrade om vi bestämt golv, och om vi funderat något på fönster. Då slog det mig att i alla fall jag inte är så långt fram i tankarna. Men det är dags att börja fundera på hur man vill ha det!