Ytterligare en vecka har gått och golvbjälkar är på plats i hela undervåningen.

I torsdags tog jag ledigt från kontoret och umgicks med snickarna. Tanken var att jag skulle spräcka några sten i grunden med hjälp av nyinköpt borrhammare och stenkilar. Men ibland går saker inte lika bra som man tänkt sig. Stenkilarna fastnade och borren tog slut. En sten gick isär men två hårda pjäser återstod. Lite dålig utdelning på en dags arbete. Men det var trevligt att vara på plats samtidigt som gubbarna och se hur arbetet går framåt.

På torsdagen började snickarna arbetet på övervåningen. En bjälke på vinden förstärktes och därefter åkte väggen i vårt sovrum ner. Vi ville ju ta ner en vägg till en kattvind för att få ett större sovrum. Det sista jag såg när jag lämnade bygget på eftermiddagen var hur brädorna flög ut genom fönstret ner i snön. På fredagen fortsatte de med bjälklaget på övervåningen.

Nu i helgen var vi på plats igen med nya vassa borr och en fast beslutsamhet att vinna över stenarna, och det gav utdelning. Tillsammans med svärfar, som är en fantom på att svinga en slägga, så lyckades vi till slut och stenarna ligger nu i skärvor i en hög ute i trädgården.

På söndagen hade Agnes feber och ont i öronen, så Ulrika stannade hemma med barnen. Jag åkte däremot ut och påbörjade montering av avfuktningsrör. Planen till nästa helg är att slutföra detta och eventuellt lägga ut plast i grunden.