Nu har det återigen gått några veckor utan uppdaterad blogg, mest för att vi faktiskt inte varit där och jobbat så mycket. Men det händer saker ändå.

Förra fredagen var vi där och träffade snickaren och gick igenom vad vi hade gjort hittills. Rivnings-, och framför allt, grävningsjobbet fick godkänt! Så skönt att inget mer behöver rivas. Han kollade igenom syllar och grunden, och det är ju några som behöver bytas ut och förstärkas. Men det skall inte vara några problem enligt honom.

Vi visade också vår nya planritning för köket, och han bekräftade att det nog skulle gå att ta bort två av pelarna i köket och klara sig med en, vilket gör att vi kan få köket så stort som vi vill ha det.

Det verkar också som att våra planer på att ta ner en av väggarna till kattvinden i vårt blivande sovrum är möjlig, vilket kommer ge oss lite större sovrum. Najs!

Vi diskuterade även badrummet uppe och trappan. Badrummet uppe skall ju hamna i en del av en kattvind, så det är ju inte så gott om utrymme, men även där tyckte han att vår planering verkar genomförbar. Det blir väl inte största takhöjden för duschen direkt, men vi ska ju ha ett större badrum på nedervåningen.

Trappan som sagt, den är ju minst sagt en smula brant, och den känns inte så säker för barnfötter som har bråttom. Snickaren kontaktade en trappmakare (heter det det?) som höll med såklart och gav istället förslag på att om en kan förlänga trappan lite och svänga ut den med något steg så blir det bättre. Så nu ser planen ut att flytta dörren till kontoret och på så sätt få mer plats för trappan nedåt.

Förra onsdagen var även kommunens miljöinspektör (?) på plats och kontrollerade provgroparna för avlopp. Jag själv var inte på plats, men Magnus var med. Han (från kommunen då, inte Magnus) tyckte att det såg ut att vara bra och ”rätt” jord, och såg inga hinder att lägga avlopp och infiltration där vi tänkt oss, så det var ju skönt det.

Nu börjar det hända grejer, mest på det teoretiska planet än, men det känns skönt att bekräfta att våra planer, än så länge, verkar hålla!