Nu är det inget rum som är intakt längre. Alla rum är inte färdigrivna men alla är påbörjade och mycket är gjort. Helgen ägnades åt hallen uppe och att ta upp golvet där. Magnus tog itu med golvet, och kom långt i lördags med själva plankorna, så i söndags var det mest sågspånsskottning och dammsugning som gällde. Med pappas stora (båda barnen hade nog fått plats tror jag) dammsugare blir det riktigt rent och fint, även om det är ganska pilligt arbete. (Nu är ju kanske inte jag rätt person att uttala mig om det, då jag mest stod för skyfflandet.) Men det är ju såklart mycket lättare att suga upp det sista än stå med piassavakvast och skyffel!

Dammsuget, rent och fint!

 

Under sågspånet låg papp för att hindra att det inte regnade igenom till undervåningen. Där verkar en ha tagit vad som fanns, bl.a. fanns denna häftiga tapet.

 

Jag och pappa fick också ner masoniten och pärlsponten på väggen upp i trappan. Att stå i den branta trappan med kofot och bryta loss panel var ju kanske inte det mest komfortabla eller tryggaste arbetet jag har gjort, men nu är den borta i alla fall.

Vi (läs Magnus) har tagit ner räcket till trappan uppe, vi hoppas kunna återanvända det. Något mer vi hoppas kunna spara är pärlsponten i det lilla sovrummet, så den har fått sitta kvar hittills.

En smula spännande tillvaro utan räcke och ledstång.

Vad som mer skett i veckan som gick är att pappa har skottat sågspån på kattvindarna och dammsugit upp i de utrymmen där vi tidigare bara skyfflat. Hela tre säckar fick han ihop.

På fredag kommer snickaren (och skall inspektera vårt rivningsarbete och se om vi behöver riva och gräva mer.

Jag har också fått rapporter idag om att det har grävts ett hål, en s.k. provgrop för avlopp. Nästa steg där är att kontakta kommunen så de får komma och inspektera.

 

Fynd från 1925.