Nej, vi har inte lagt ner bloggen, och ja, vi arbetar fortfarande, men ibland finns inte inspirationen att skriva så därför har det varit uppehåll ett tag. Dessutom har jag inte varit så delaktig i arbetet de senaste veckorna, utan det är mest Magnus som kört på. När en inte är med på plats blir det också svårare att skriva just eftersom en inte är med där det händer.

Vi har i alla fall varit aktiva båda helgerna som gått, uppdatering kommer framöver när jag har kollat igenom bilderna och sett vad som gjorts. För i ärlighetens namn är det så vi minns vad vi gjort när det gått mer än en dag. Men än så länge går allt fortfarande i rivningens tecken. Tänk så mycket vi kommer ha att minnas tillbaka till och se allt som hänt med alla bilder vi tar hela tiden. Telefonerna har vi ju med oss hela tiden och kan dokumentera.

Nu börjar det bli dags att tänka även på det som skall vara utvändigt, som till exempel avlopp. Vi ska ta itu med att  gräva en provgrop för avlopp som kommunen kan godkänna. Ja, vi ska ju inte gräva för hand då, den skulle tydligen vara två meter djup…

Jag har i alla fall idag bett om ledningsanvisning. (Nej, jag visste inte heller att det hette så. Men det är ett fint namn för att man ber att alla som har ledningar i närheten visar var de har just sina ledningar.) Vi har ju tidigare varit med om att vara orsak till en avgrävd telefonledning till grannarnas förtret, så det vill vi inte upprepa. Det var relativt lätt gjort på ledningskollen.se, där en fick rita ut var en ville få information. Så smidigt att göra på ett ställe istället för att ringa alla. (Ja, nu var det ju kanske inte så värst många att ringa i och för sig. Annat var det när de skulle markera ledningar här hemma stan. Gatan såg ut som en regnbåge.) Mycket var bättre förr, husen inte allra minst, men tack o lov för nya webbtjänster som gör livet lite mindre krångligt!

På tal om webbtjänster måste jag förresten tipsa om något som inte alls har med gamla hus att göra, bara gammalt. Men likväl intressant. På nyligen lanserade Sägenkartan finns gamla folkminnen från förr, nedtecknade från förr och nu överförda till en karta, så man kan surfa sig fram och läsa gamla sägner om jättar, troll, häxor och tomtar. Riktigt häftigt. Och i Mossebo fanns det faktiskt två noteringar att läsa. Här finns Sägenkartan.