Rivningsjobbet fortsätter. Idag möttes vi av en gigantisk container på uppfarten. Ett alternativ om vi tröttnar på bygget är ju att lägga en pressening över den så kan vi nog flytta in där. Pappa den ängeln hade redan varit igång och fyllt den med allt rivningsmaterial från tidigare helger, allt väldigt fint staplat.

Idag hade vi hjälp av båda våra fäder, så idag hände det lite mer. Som vanligt bar jag mest medan Magnus och papporna fortsatte att riva i badrum/tvättrum/hydroforrum. Tre små rum med mycket mellanväggar och tunga vattentankar och mycket rör som skall bort. Med tanke på att vi rivit upp golvet ända ner till bjälklaget på båda sidor om dessa rum var det ju lite svårare att få ut allt än vad en hade önskat. Vi gav oss också på plastmattorna men de satt som berget i betongplattan. Vi var tre stycken som försökte få bort mattorna, men till slut tog vi bort bara det som gick lätt och lät resten vara. Eller lätt och lätt var det ju inte, men det gick i alla fall att ta bort. Det var ett sjudundrans klister de måste haft då, det var fortfarande lite klibbigt på sina ställen och luktade nästan lite ättika.

Vi har dessutom tagit ner det fina väggskåpet. Det tänker vi spara och försöka få plats med någonstans. Det är ett sådant där 50-talsskåp med sneda skjutdörrar och luckor med läckra beslag upptill. Det satt minst sagt ordentligt i väggen, men till slut fick vi alla fall ner det.

IMG_0117

Hela affärslokalen är nu åter ett rum. Eller rum och rum är väl synd och kalla det än kanske. 

Bakom masoniten på väggen mellan den gamla affären och köket fanns mer grön pärlspont. Men inte grönt hela vägen ner till golvet, där var det brunt. Pappa sade att det stått en köpmannadisk där. Man undrar just vart den tog vägen? Den hade varit fin att ha! Men den ligger väl i någon mosse nånstans kan jag tro. Man undrar just hur mycket som ligger slängt i de svenska skogarna och mossarna. Tänk om tusen år, vad arkeologerna skall undra varför folk verkade bosätta sig i mossmarker.

IMG_5618

När man inte iddes måla bakom disken.

I ett ventilationsrör hittade vi ett fågelbo med två små fågelungar. Vi flyttade fågelbot till utsidan, precis under där pappa har sett en fågel flyga in. Hoppas att nu att mamman hittar sina små ungar, men chansen är väl dessvärre ganska liten.

img_5624.jpg

Dunboll

IMG_0118

Skrothögen. Betydligt färre bräder än förra veckan då de nu ligger i containern, men mer annat skrot som vi inte får slänga i containern utan får köra till tippen själva. 

Och fönstret som inte ville öppnas då? Jo, i affärslokalen sitter ett stort fönster som först verkade helt orubbligt, men efter mycket möda och stort besvär lyckades fäderna få upp det, så nu har vi en plan för hur vi skall få ut betongen när vi väl får upp den från golvet.