Mer arbete idag och igår, mest för Magnus och min pappa, då jag drabbats av kofotsaxel, en åkomma vanlig bland oss som tillhör kontorsfolket. Därför tog jag vilodag igår och en lugn dag i dag.

Men arbetet har såklart skridit på minst lika bra. Igår sågade de upp bjälklaget i gamla matsalen och grävde ur där. Medan jag började bryta loss pärlspontspanelen i kontoret på förmiddagen sågade pappa upp bjälkarna i hallen och sedan satte de igång att gräva ur där också. Ytterligare några lass med fyrhjulingen. Fyra igår och två eller tre idag.

Under panelen i kontoret satt den häftigaste tapeten hittills, en vad det verkar påkostad historia med naturmotiv med herrskapsfolk som rider och är på picknick.

Igår hittade Magnus en del gamla tidningar bakom tapeterna i köket, den äldsta från 1894. Vi har sparat undan en hel del spännande tapeter och tidningar, jag hoppas att kreativiteten sprudlar senare så att man kan göra något spännande med det.

Något annat som de fann igår var benrester av något slag, oklart från vad eller hur de hamnat i jorden, men det mest troligaste är väl kanske att någon katt släpat in det genom något av alla hål i grunden. Kanske samma katt som fanns i köket?

Idag sken solen och det kändes riktigt varmt vid lunch, så vi tog en halvdag i huset och åkte till sjön på eftermiddagen. Någon vidare värme var det inte i vattnet direkt, men dottern badade glatt en ganska lång stund. Och lillen fick doppa fötterna i sjön för första gången.

Nu är snart semestern slut för denna gång, så imorgon gör vi sista dagen på ett tag. Magnus hoppas hinna färdigt med att såga upp och gräva ur hallen, så det värsta känns avslutat i alla fall innan semesterkollot är över. Det är skönt att ha bott så nära nu ett tag, så man inte behöver lägga tiden på att åka varje dag. Det blir arbete på helgerna framöver också, för att komma någon vart, förhoppningsvis kan vi bo i Skillerås några helger till innan det blir för mörkt och kallt och ruskigt.

Djuren då? Jo, så klart arbetsmyrorna Magnus och Bengt och latmasken Ulrika