Vi har börjat fundera på golv. I den vanliga rummen vet vi att vi vill ha massivt trägolv. Däremot vet vi inte riktigt träslag, men det blir furu eller gran. Obehandlat lutar det mot nu, som vi såpskurar.

Från början hade jag tänkt mig något pigment på golven, lite vit eller ljusgrå ton där ådringen ändå syns igenom. Men nu när jag läst mer om såpskurade golv blir jag mer osäker, det känns ju mer autentiskt med såpskura. Enda jobbiga är väl just det att skura golven.

I våtutrymmena skall det såklart vara klinker, just nu är vi inne på vitt och rött fyrkantigt, lagt i schackmönster, kanske på sniskan.

Köket hade jag efter att ha sett bilder på Pinterest tänkt mig målat trägolv i vitt och grått, schackrutigt på sniskan. Sedan kom vi fram till att man nog skall ha samma behandling på alla trägolv. Men då kanske det blir ganska smutsigt i köket med matlagning, spill och allt. Kanske är det mer praktiskt med klinker där? Men det är ju så hårt och kan även bli halt. Stengolv kanske? Men det känns inte riktigt som att det hör hemma i vårt hus.

Är det någon som har några erfarenheter, lämna gärna en kommentar!

Och verandan, den nya där vi skall ha entrén, vad skall vi ha för golv där? Klinker känns ju mest praktiskt, men hur matchar det med klinker och glasveranda? Tål att tänkas på helt klart!

Golvvärme skall vi ha, men i hur många rum? Alla på undervåningen eller räcker det med entré, kök, badrum och tvättstugan? Å ena sidan slipper man radiatorer om en lägger golvvärme i hela undervåningen, å andra sidan ökar risken för att trägolvet skall spricka. Och trasmattor är ju alltid mysigt tänker jag, för att värma fötterna.