Idag började jag och pappa med att bära ut golvbräderna från torkrummet som Magnus bröt upp igår. Under tiden tog Magnus itu med att tömma badrummet och riva ner väggen mellan torkrum/mellanrum/badrum. Bakom masoniten mellan torkrum och badrum satt ett gammalt golv på väggen. Vi kom på att det måste varit gamla golvet de tog upp och återanvände när de gjöt cementplatta i samband med att de byggde badrummet.

IMG_5537

Golv på vägg

Jag har burit och burit väggbräder och masonit. Även om masonit inte är så tungt är det tunt och otympligt att bära. Masonit måste ha varit ett billigt material på 70-talet, då varenda vägg verkar vara klädd med det.

Skräphögarna i magasinet och utanför har nu ökat rejält, pappa har fixat en container som nog kommer nästa vecka så till helgen kan vi flytta skräpet en gång till :). Nåja, det är ju något jag är bra på i alla fall att bära.

Skräphög #1 och Sparahög

Pappa berättade att snickaren, Hugo i Hinkelsbo, tog 5 kr/timme när han byggde torkrummet och badrummet.

IMG_5540

När vi skulle tömma tanken till hydroforen så upptäckte vi att avloppet från golvbrunnen var tätt, snabbt fick vi hämta en balja och försöka få i allt vatten däri.

IMG_5546

Mycket mer vatten än vi trodde.

IMG_0106

Såhär ser det ut när vi lämnade idag. Luftigt och fint! Och mer pärlspontsvägg!