Idag inget arbete, men bloggar en dag sent p.g.a. kasst internet.

Idag var det en jobbig dag, kroppen var rejält tung, trots vilodagar. Eller kanske tack vare det? Att regnet hängde i luften, först bildligt och sedan bokstavligen gjorde väl sitt till också, det var liksom inte lika roligt idag. Och en lite orolig natt med mindre sömn för en nojig mamma och nyvaccinerad son hjälpte väl inte till. Men efter lunch och en liten middagsvila blev det bättre.

Idag bröt vi upp det sista av golvet i köket, lite av blindbotten var kvar. Pappa har återigen varit flitig och arbetat under vår lilla semestertripp och tagit upp en hel del golvbräder i köket. Nu är faktiskt alla golv i undervåningen borta, utom i magasinet/lagret. Det har varit varierat skick på golven. Mycket har vi sparat, medan en del inte gått att behålla. Som isolering har vi stött på både sågspån, torv, mossa och jord och en blandning däremellan.

Dessutom gjorde pappa ett spännande fynd under köksgolvet. En och annan mus hade jag väl väntat mig, men inte en mumifierad katt! Inte helt pigg om man säger så… Så om någon saknar en katt från säg de femtio senaste åren och framåt så vet ni vart den tog vägen. Tur att inte jag var med vid fyndet, då hade jag nog inte fortsatt.

På eftermiddagen började Magnus ta ner taket i gamla tv-rummet. Mer tretex-skivor och under det pappspänt tak. Även det fick plockas ner. Skivorna var målade med väldigt mycket tjock färg som regnade ner på oss i stora flagor när han började bryta i taket. Skönt att bli av med det i alla fall.

Pappa har även städat ur sitt skruvförråd i lagret och börjat montera ner hyllorna där. Det var rejält spikat kan man säga, med spik mer än tio centimeter långa…

Nu har vi alltså tagit bort golv och skalat av väggarna i hela nedervåningen, och även taken i vissa rum. I början tänkte vi inte så mycket på taken, men helt klart smartast är ju att ta itu med taken innan man lyfter bort golvet!

Inte mycket är kvar på undervåningen, i princip allt är borta och rummen består nu bara av av syllar och bjälkar. Kvar i köket står vedspisen, men även den får väl förpassas vidare. Dels är den i lite dåligt skick och dels så finns det inte riktigt plats för en så stor vedspis i vårt tilltänkta kök. Synd, för det hade varit roligt att behålla den, bara för att liksom.

Dessutom har vi nästan fyllt containern helt. Han vi hyr den av behövde den ett tag, så han har tömt den och kört tillbaka den, så nu har vi lite mer att fylla.

När man ser hur ett hus är uppbyggt och konstruerat förundras man en hel del över att så pass få stenar och syllar kan bära upp ett stort tvåvåningshus. Speciellt som de är ganska murkna på sina ställen. Det blir intressant att höra vad snickaren har att säga om det.