Igår morse bar det av tidigt (nåja allt är relativt, men som föräldraledig är 07.15 tidigt att vara frukosterad och klar) med hela familjen till huset för ett kort möte. Snickarna hade pratat om att det blir trångt med den storleken på fönster vi hade tänkt oss, så vi åkte dit för att prata med dem och se hur det kunde lösas. Det ör ju alltid lättare att se i verkligheten vad de menar och vilka problem det blir.

Vi hade först tänkt oss flaggfönster 160 cm höga, men om vi skall ha det får de sitta så lågt ner på väggen ser vi nu. De kommer behöva sänka taken något och ev. höja golvet på några ställen för att få det plant och rakt så det blir lite andra mått. Eftersom vi fortfarande vill ha flaggfönster bestämde vi oss för 150 cm höga, nu är bara frågan om vi skall ha de lika breda som vi tänkt först eller om vi behöver gå ner lite i bredd för att få bra proportioner? Om vi hade gått ner ytterligare i höjd blir det ju ingen höjd kvar för själva ”flaggan”. (Och nej, fram tills för några månader sedan visste jag inte vad flaggfönster var, men vet nu att spröjsen bildar formen av en stående flagga.)

Snickarna undrade också vad för golv- och taklister vi tänkt oss, för att lättare kunna räkna ut hur höga fönstren skulle kunna vara. Att tänka på lister just nu känns ju rätt fjärran får jag säga, men som Magnus sade: ”En kan aldrig vara nog förberedd.” Men nu får vi helt enkelt anpassa listerna efter den plats som finns kvar. Får väl börja googla lister nu då?