Nu kommer några bildfria inlägg lite i efterhand än vad det har hänt p.g.a. kasst internet. Ni får helt enkelt föreställa er hur det ser ut. Skall se om jag kan uppdatera dem med bilder sedan.

Så var det återigen dags för rivningsdag. Efter snickarens besök häromveckan har vi ju inga sysselsättningsproblem direkt…

Medan Magnus och pappa började såga upp och bära ut golvbjälklaget i gamla tv-rummet tog jag itu med pärlspontspanelen i affärslokalen. Där hade pappa redan börjat, så det var bara att fortsätta. Panelbrädorna satt ganska hårt och det var svårt att bända loss då innerväggarna verkar ganska veka. Men varje planka var i alla fall inte spontad, utan de satt två och två, så hade en tur fick en med två i taget.

Det var inte förrän mamma visade bild på pappa uppstigen på en hög bock på det ojämna underlaget som jag och Magnus insåg att han också hunnit med att ta ner innertaket i affärslokalen.

Som om inte det räckte har han också rivit ner garderoberna och väggen runt murstocken uppe. Det är en jättefin murstock som i och för sig behöver ett nytt ytskikt men formen är fin. Och så luftigt och härligt det blev däruppe. Om vi inte behöver någon garderob där så hoppas jag att vi kan ha det så öppet.

Magnus och pappa grävde också ut en hel del jord ur tv-rummet så de kom ner en bit, så långt det behövs tror vi. I jorden hittade de några gamla skor. Det skall tydligen innebära tur att ha skor under golven, så de får vi lägga tillbaka sedan. Vi har även hittat en sko i ett annat rum som vi skall lägga tillbaka. Jag har i och för sig bara hört om upphittade barnskor som grävdes ner för att bringa lycka i barnfabriken innan, men här var det inga barnskor.

Agnes var med en liten stund och hjälpte till, hon drog loss några spikar, och var jätteglad och stolt. Hon tyckte att tapeten jag hittade under pärlsponten skulle vara kvar. Om det inte gick så ville hon i alla fall ha den på sitt rum. Det är mycket som skall rymmas i hennes rum. Hon vill också ha tidningar på väggen. Efter ett besök på Glasets hus i Limmared tyckte hon det var häftigt, men tidningar var lite tråkiga. Hennes mer färgglada pysseltidningar hemma skulle passa bättre tyckte hon. Och så har hon målat några småplank med vattenfärg som hon har deklarerat att hon skall ha som hylla i sitt rum framöver. Så inredningen i hennes rum behöver vi nog inte bekymra oss över, det löser hon nog själv. Hon har även sagt att det skall vara rosa väggar… Vi får väl se hur många gånger önskemålen ändras :).

Pappa och Magnus började även med att ta upp bjälklaget i köket, så imorgon återstår mer grävande för dem och mer brytande för mig.

Jag påmindes också om den gamla brandsläckaren vi hittade i samband med besiktningen. I höstas såg besiktningsmannen, och såklart även vi, en läcka i taket mellan över- och undervåning. Allt kändes lite konstigt med den fläcken, dels hade den inte varit där särskilt länge enligt pappa, dels såg vi inga märken på ovanvåningen och yttertaket där det skulle kunna komma ifrån. Men sedan hittade vi ju brandsläckaren i en av garderoberna, och det visade sig att den gått sönder och läckt ut sitt släckmaterial.