När Magnus öppnade upp väggen mellan köket och affärslokalen såg vi hur naturligt det kändes att inte bara förlänga köket med en korridor ut mot vägen utan låta köket ta hela utrymmet mot vägen, där det tidigare var affärslokal.

Vi får i så fall helt plötsligt ett stort kök, och plats för en riktig matmöbel. Det vi skissat på tidigare skulle bara rymma ett litet bord med plats för fyra personer. Även om vi planerar att ha en matsal så känns det ju roligt att kunna sitta någon mer än bara familjen i köket. Vi måste i alla fall ändra våra ursprungliga köksplaner då kylskåpet enligt ritningarna skulle stå i ett hörn där det visar sig att trappen tar en del av takhöjden.

Det betyder att vi så fall får flytta badrummet till sista delen av affärslokalen, den över matkällaren, och teknikrum och tvättstuga ut i förrådet. Då tappar vi ett rum, samt förrådsutrymme. Men som pappa sade, en har väl mer glädje och nytta av ett kök än ett förråd. Än har vi dock inte bestämt oss, vi får se hur det blir.