I veckan som gick lade både Magnus och pappa en hel del tid på huset medan jag inte var så mycket utan underhöll barnen. Det är lite lättare att arbeta nu när vi kan bo i Skillerås och får nära och slipper lägga tid på att åka fram och tillbaka.

Så det har hänt en hel del, nu är det faktiskt nästan bara golvet i köket kvar på undervåningen som skall rivas, om man bortser från taken i de första rummen som vi inte tagit ner än.

Jag borde bloggat varje dag för att få lite ordning på vad som hänt, men internetet är ju inte så snabbt där direkt…

I tisdags och onsdags fortsatte arbetet med verandan och hallen som tömdes på tak, väggar och golv. Under golvet där var det dessvärre inget sågspån utan jord- och mossisolering.

Hallen

I onsdags började de även att montera ner köksskåpen och ta bort masoniten/tretexen där. Där bakom visade sig en panel som var väldigt välbevarad och säkert väldigt fin och modern en gång i tiden.

Lite köksbilder

På torsdagen var även jag med en sväng. Vi fortsatte med väggarna i köket och hittade en jättehäftig tapet. Gammal var den nog också för den var spikad. Något annat vi hittade i vedlåren var ett rejält musbo, där hade någon/några haft det väldigt mysigt.

Förr vedlår, nu mushem

Vi sparade köksskåpen, för som pappa säger, det är ju synd att slänga hela grejer, man kan ha användning för det. Men nu börjar det bli trångt i magasinet, t.o.m. det gamla dasset är möbelförvaring nu…

Mellan köket och tv-rummet satt en dörr som Magnus trodde kunde vara en gammal spegeldörr, och mycket riktigt, när jag tagit bort alla trehundra spikar så fanns den en vackert målad spegeldörr bakom masoniten. Den var målad olika för att matcha rummen.

I fredags åkte taket i köket ner och under de vita takskivorna satt ett häftigt ”medaljongtak”. Tänk att ha det! Lite murriga färger, men idén var ju häftig i ett kök.

 

Taket i köket

För övrigt blev köket väldigt stort när diskbänken och skåpet för kylskåpet försvann.

Magnus hann börja lite på golvet i köket också, men det var nog ganska besvärligt och tyvärr inte så lätt att ta upp varför vi nog inte kan spara några plankor.